fbpx

TAC Festival 2019 Screening Schedule

Back to the Festival Page

The Shedd Recital Hall (May 2nd to May 5th, 2019)

868 High St, Eugene, OR 97401

Thursday, May 2nd

Session 1

7:00 pm - 7:10  Introduction

7:10 - 7:17  Rock Art Project, Iraqi Kurdistan (6 min.)

7:17 - 8:08  Inhabiting Summers of History (50 min.)

8:08 - 8:16  Break (8 min.)

8:16 - 9:46  Churches: The Quest for Light (89 min.)

 

Friday, May 3rd

Session 2

7:00 pm - 7:10 Introduction (10 min.)

7:10 - 8:36  The Birth of Printing: The Gutenberg Revolution (85 min.)

8:36 - 8:44  Break (8min.)

8:44 - 10:15  Mosques: Art and Space (90 min.)

 

Saturday, May 4th

Session 3

9:30 am - 9:40  Introduction (10 min.)

9:40-10:02  Caveirac: A Castle Regained (21 min.)

10:02-10:29  The Builders of Stonehenge (26 min.)

10:29-10:37  Break (8 min.)

10:37-12:16  Who Killed the Neanderthal? (98 min.)

12:16-12:30  Intermission (14 min.)

 

Session 4

12:30-1:21 Roman Engineering: Aqueducts II (50 min.)

1:21-2:21 Mysterious Discoveries in the Great Pyramid (59 min.)

2:21-2:29 Break (8 min.)

2:29-3:17 To Auschwitz and Back: The Joe Engel Story (47 min.)

3:17-3:30 Intermission (13 min.); Q&A for “Joe Engel Story” with Ron Small

 

Session 5

3:30-5:01 Confucius (90 min.)

5:01-5:09 Break (8 min.)

5:09-6:10 Sacred Sites: Petra (60 min.)

6:10-6:29 First Encounter (18 min.)

 

Sunday, May 5th

Session 6

10:00 am - 10:10 Introduction

10:10-11:15 Manchurian Sleepwalkers (64 min.)

11:15-11:23 Break (8 min.)

11:23-11:50 The Sacred Geography of the Incas (26 min.)

11:50-12:47 Mont Saint Michel: Scanning the Wonder (56 min.)

12:47-01:00 Intermission (13 min.)

 

Session 7

1:00-2:24 The Origins of Music (83 min.)

2:24-2:32 Break (8 min.)

2:32-3:30 Ghosts of the West: The End of the Bonanza Trail (57 min.)

3:30-3:44 The Titanic of Southampton (13 min.)

3:44-4:00 Intermission (16 min.); Q&A for “Titanic”

 

Session 8

4:00-5:27 Leonardo: The Mystery of the Lost Portrait (86 min.)

5:27-5:35 Break (8 min.)

5:35-5:45 Project Mosul: The Story of Rekrei (9 min.)

5:45-6:39 First Face of America (53 min.)

 

Back to the Festival Page